سندروم پیش از قاعدگی یا PMS در واقع شامل نوسات خلقی، حساس شدن، میل شدید به غذا، افسرگی قبل از قاعدگی است که به طور معمول از هر 4 خانم، 3 نفر آن ها دچار سندروم پیش از قاعدگی می شوند. علائم این سندورم در تمامی افراد کاملا یکسان است ولی میزان شدت آن می تواند کاملا متفاوت باشد. توجه داشته باشید که سندروم پیش از قاعدگی ممکن است شیوه زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد ولی شما با انجام برخی از کارها می توانید به کم تر شدن این علائم کمک کنید پس لازم است حتما تا انتهای این نوشتار همراه ما باشید چرا که به تمامی سوالات شما در این باره پاسخ داده می شود.
علائم و نشانه های سندروم پیش از قاعدگی
علائم نشانه های سندروم پیش از قاعدگی شامل نشانه های عاطفی و فیزیکی می شوند که علائم هر کدام به شرح زیر می باشد:
علائم و نشانه های رفتاری
- تنش و اضطراب
- افسرگی
- گریه
- نوسانات خلقی
- ایجاد تغییراتی در میل جنسی
- عدم تمرکز
- ایجاد مشکلاتی در زمان خواب
- بروز تغییراتی در اشتها
علائم و نشانه های فیزیکی
- برروی دردهایی در مفاصل و عضلات
- داشتن سردرد
- خستگی
- داشتن یبوست و اسهال
- افزایش آکنه
- نفخ های شکمی
- بالارفتن وزن
با توجه به تمامی موارد گفته دشه در مور علائم باید گفت که در بعضی از خانم ها داشتن درد جسمی و استرس ممکن است کمی شدید باشد و به گونه ای که روند زندگی آن ها را دچار اختلال می کند. ولی بعد از گذشت 4 روز از شروع دوره قاعدگی تمامی این علائم گفته شده به طور کامل ناپدید می شوند.
بیشتر بخوانید => مهم ترین علت ناباروری
علت ایجاد سندروم پیش از قاعدگی
با توجه به پبشرفت های بسیار زیادی که علم پزشکی داشته است ولی هنوز نمی توان علت مشخصی را برای این موضوع در نظر گرفت ولی بعضی از عوامل در سندروم پیش از قاعدگی نقش دارند این عوامل عبارتند از:
تغییرات هورمونی: در بعضی از خانم های تغییرات هورمونی که در بارداری و دوران یائسگی اتفاق می افتد منجر به ایجاد سندروم پیش از قاعدگی خواهد شد.
افسردگی: در بعضی از خانم هایی که شدت سندروم پیش از قاعدگی در آن ها زیاد و ممکن است دچار افسردگی شوند. که به طور معمول این افسردگی خفیف است.
تغییرات شیمیایی مغز: ایجاد تغییراتی در سطح سروتونین مغز که یک ماده شیمایی محسوب می شود می تواند در بروز سندروم پیش از قاعدگی نقش داشته باشد در صورتی که سروتونین در مغز شما ناکافی باشد می تواند اختلالاتی را نظیر افسردگی، هوس کردن غذا، اختلالاتی در خوب و … را قبل از قاعدگی به همراه داشته باشد.
روش های درمان سندروم پیش از قاعدگی
با توجه به تمامی موارد گفته شده در مورد سندروم پیش از قاعدگی باید بگوییم که خیلی از این عوارض را می توان کنترل که بخش از مهم تر آن ها به شرح زیر می باشد:
- از انواع ویتامین هایی که برای بدن مفید هستند استفاده کنید.
- توجه داشته باشید که حتما خواب و استراحت کافی را داشته باشید.
- از مصرف الکل و کافئین به شدت اجتناب کنید.
- داشتن فعالیت های وزرشی مناسب می تواند در بهبود وضعیت جسمانی شما بسیار موثر باشد.
- رعایت یک رژیم غذایی مناسب
- مصرف بعضی از دارو ها می تواند در کاهش علائم پیش از قاعدگی بسیار موثر باشد.
- از مصرف غذاهای پر نمک و شور به شدت اجتناب کنید.
- غذاهای مغذی و سرشار از کربوهیدرات را نظیر میوه، سبزیجات و … را در وعده های خود قرار دهید.
- در طول روز ورزش های هوازی، دوچرخه سواری، شنا را حتما انجام دهید چرا که در کم تر شدن برخی از علائم نظیر خستگی، افسردگی و … بسیار موثر است.
سوالات متداول
کلام آخر
ما در این مقاله قصد داشتیم تا در مورد سندروم پیش از قاعدگی (PMS) اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. پس اگر شما نیز تمامی علائم و نشانه ها این سندروم را دارید بهتر است برای بررسی های بیشتر به یک دکتر زنان خوب مراجعه کنید.
0 دیدگاه